drasko-raskrsnica

Gradonačelnik Draško Stanovuković kazao je da se buduća kružna raskrsnica između zgrade „Ekvator“ i tvrđave Kastel radi u okviru modernizacije na gradskoj zemlji i da je riječ o prilagođavanju nove jednosmjerne regulacije saobraćaja u okviru postojećih regulacionih linija.

 Bizarno je da je Republička urbanističko-građevinska inspekcija donijela rješenje o rušenju izvedenih radova na kružnoj raskrsnici i da se vrate u prvobitno stanje. Dakle, Gradu se naređuje da poruši kružnu raskrsnicu kod Ekvatora, što je banjalučki san. Mi ćemo to završiti sada još brže i snažnije sa više motivacije i predstaviti Banjaluci šta to znači. Naša je procjena da će ovo biti gotovo između 5. i 15. novembra – naveo je grdaonačelnik.

stakao je da je riječ o najvećoj kružnoj raskrsnici, a da je vrijednost investicije 1,2 miliona KM.

– Bizarno je i to što je rušenje kružne raskrsnice najavio direktor Univerzitetsko-kliničkog centra u televizijskoj emisiji, a dva dana nakon toga mi dobijamo rješenje o rušenju. Ovako se naručuje da se republičke ustanove ophode prema najvećem gradu Republike Srpske. Neću poštovati nijedan komitet, nijednog pojedinca sa lošim namjerama prema našem gradu jer ovu kružnu raskrsnicu pravimo cijeloj Banjaluci i ostaće svima nama – kazao je gradonačelnik.

Naglasio je da će po završetku ove kružna raskrsnica, Banja Luka dobiti najvažniji saobraćajni projekat u istoriji grada.

-Mi kao investitori ulažemo u radove i vodimo taj projekat kao modernizaciju jer radimo u okviru prostornog plana, a inspekcija tvrdi da je to uređenje većeg obima. Dakle, imamo različito mišljenje od Inspekcije i mogli su nam dati preporuke, ali na silu rušiti to ne prihvatamo – istakao je gradonačelnik i podsjetio je da je sličan slučaj bio sa fontanom u Parku „Mladen Stojanović“.

Istakao je da će Gradska uprava uložiti žalbu na rješenje republičke inspekcije jer kako je kazao – nije u skladu sa Zakonom odnosno prekoračena su ovlaštenja urbanističko-građevinske inspekcije.

About Author

Visits: 8