stanivukovic-biskup

FOTO: A. Čavić

U katedrali Sv. Bonaventure održano je svečano ustoličenje i zaređenje novog banjalučkog biskupa monsinjora Željka Majića.

Svečanom činu zaređenja u ime Grada Banjaluke prisustvovao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Izrazivši uvjerenje da će Banjalučkom biskupijom upravljati na najbolji način, te da će nastaviti put dobre saradnje koji je započeo njegov prethodnik monsinjor Franjo Komarica, gradonačelnik je novom biskupu monsinjoru Željku Majiću, uz izraze radosti poželio dobrodošlicu u Banju Luku i čestitao mu na novoj dužnosti.

– Radujem se saradnji kroz koju ćemo zajednički raditi u interesu Banjaluke, naših građana i svih naroda koji ovdje žive. Naše različitosti su naša snaga, a naša tolerancija je naše bogatstvo. Banja Luka je uvijek bila grad ljubavi, grad poštovanja i razumijevanja i grad u kojem ima mjesta za svakog čovjeka – istakao je Stanivuković.

Stanivuković je iskoristio priliku da i svim gostima iz regiona i zemalja Evrope poželi dobrodošlicu u naš grad.

Podsjećamo, nakon što je poglavar Katoličke crkve papa Franjo prihvatio odreknuće od pastoralnog vođstva Banjalučke biskupije biskupa Franje Komarice zbog navršene dobne granice, Apostolska nuncijatura dostavila imenovala je novog banjalučkog biskupa mons. Željka Majića, koji je prethodno službovao kao sveštenik Mostarsko-duvanjske biskupije.

About Author

Visits: 5