drasko-stanivukovic

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je da će smijeniti predsjednika Skupštine grada Banjaluka Ljubu Ninkovića.

– Samo jednu redovnu sjednicu je Ljubo Ninković održao za četiri mjeseca – rekao je Stanivuković u dodao da je odlagao koliko je zakonski mogao isplatu njegove plate.

– Od ponedjeljka krećemo sa peticijom o smjeni Ljube Ninkovića. Pozivam sve građane da dođu u 12 časova u njegovu kancelariju gdje će biti postavljena njegova slika. Sješće za njegov sto i potpisati peticiju – rekao je on i dodaje da će biti postavljeni i štandovi u mnogobrojnim mjesnim zajednicama.

– Nisam mogao da zamislim da će na ovu funkciju doći veći neradnik – rekao je Stanivuković.

Dodao je da se Banjaluka nalazi u najvećoj fazi opstrukcije, te da 124 dana nisu potpisana dokumenta.

– Zahtjev za novi pečat Skupštine grada u potpunosti nije podnesen jer je Ninković isti poslao mejlom Ministarstvu lokalne uprave i samouprave RS što ga čini nepotpunim. Na pečat, koji je početkom jula proglašen nevažećim, čekaju najvažnije odluke koje su usvojene na redovnoj sjednici, a sa kojima bi grad bio odblokiran – rekao je Stanivuković.

Dodao je da i nema kolegijuma, sjednica odnosno nema rada.

– Radovali smo se sjednici, ali nema potpisa i pečata. 124 dana smo bez ijednog potpisanog dokumenta – kaže on.

Dodaje da su usvojili odluke o rješavanju pitanja “Akvane”, besplatne građevinske dozvole, te da sve to čeka potpis i pečat.

– U četvrtak u devet, pozivam sve šefove klubova i odbornike da dogovorimo sjednicu – naveo je on.

Da je u više navrata upućena urgencija da se ubrza izdavanje pečata, potvrdio je i gradski menadžer Bojan Kresojević.

-I ovaj put bitno je istaći da nije bilo povrede pečata, što je potvrđeno i iz resornog ministarstva koje je navelo da je potrebno da gradonačelnik omogući pristup pečatu i da u skladu s tim predsjednik Skupštine može da obavlja svoj posao što je u odgovoru gradonačelnika 7. jula i ministarstvu i predsjedniku precizno navedeno da u bilo kojem trentuku predsjednik Skupštine ima mogućnost da pristupi svim stvarima koje je ostavio u svojoj prethodnoj kancelariji i da sa te strane ne postoji nikakva odgovornost gradonačelnika – kazao je gradski menadžer.

Kako je istakao, gradonačelnik je upozorio ministarstvo da predsjednik Skupštine Grada svojim nečinjenjem onemogućava rad drugog organa Grada.

– Učinili smo sve da se ovaj problem riješi, slali urgencije u više navrata. Juče smo poslali novu urgenciju ministarstvu i sve ovo dokaz je da je na sceni koordinisana aktivnost da se ne izda pečat. Nijedna odluka donesena na sjednici Skupštine Grada ne može se provesti jer čekaju potpis i pečat predsjednika Skupštine. Dakle, sve ovo ide u pravcu da se opstruišu aktivnosti, koje imaju za cilj pobljšanje uslova života građana Banjaluke – rekao je gradski menadžer.

About Author

Hits: 12

%d