drasko-press

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković se zapitao da li je živ Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada, ili ne želi da radi, te je zakazao kolegijum Sjednice skupštine grada u petak.

Ninković ne želi da radi, a to znam jer smo 30. januara podnijeli zahtjev za sjednicu, a čiji rok za zakazivanje ističe. Petnaest dana poslije je trebao da zakaže, a nije. Znači nevažne su mu sve tačke koje su na dnevnom redu, a svaka tačka nekome život znači”, rekao je Stanivuković.

Kako dodaje on je sada i gradonačelnik i predsjednik Skupštine te sjednicu skupštinskog kolegijuma zakazao 16. februar za devet časova.

“Pozivam odbornike da dođu. Materijal je dostavljen Skupštini grada. Do sada se mogla pročitati i Biblija i sva jevanđelja, a ne dnevni red”, istakao je on.

Imaće, kako kaže, sastanak u petak gdje želi da se potvrdi termin redovne sjednice za 22. februar.

“Koliko će tačaka sada da skinu vidjećemo, ali sjednica mora da bude održana. Znam da će biti izmišljen razlog da ne dođu naročito što vanredna još traje, na nju nismo stavili tačku”, rekao je on, te dodao da Ninković treba poštovati poslovnik.

“Danas šaljem zahtjeve za sastanak kolegijuma za petak. Dodaćemo i tačku koja se tiče kladionica i kockarnica”, naveo je on, te dodao da će se na dnevnom redu ponovo naći i neradna nedjelja.

“Želimo da se amandmanom uvrsti u Zakon da kladionice moraju biti 500 metara od škola. Ovo je samo početak. Prijedlog je i da se urede takse, a svaka koja je blizu školi treba da plati 25.000 KM. Za 10 dana krenućemo sa skupljanjem potpisa da se shvati važnost teme. Naš grad će biti prvi koji će krenuti sa ovim inicijativom. Ovo je jak lobi. Najveći i najmlađi ovisnik o kocki imao je sedam godina”, rekao je on i dodao da žele  ogromnim taksama od 25.000, da destimulišu opstanak kladionica u blizini škola, u krugu od 500 metara.

About Author

Visits: 3