dz-celinac
O1.01.2024. godine načelnik opštine Čelinac Vlado Gligorić, direktor Doma zdravlja Sveti Vračevi Čelinac, prim dr sci Draško Kuprešak i glavni tehničar Doma zdravlja Čelinac Ivan Savičić obišli su dežurnu ekipu Službe hitne medicinske pomoći.
Tokom posjete Načelnik opštine se zanimao na koji način funkcioniše služba u vanrednoj situaciji kao što je upad hakera u informatički sistem zdravstvenog sektora Republike Srpske, a koji se desio tokog jučerašnjeg dana .
Tom prilikom direktor Doma zdravlja je upoznao načelnika o načinu funkcionisanja zdravstvenih službi u vanrednim okolnostima. Prim dr sci Draško Kuprešak je rekao da sve službe imaju pisana uputstva da u varednim okolnostima pruže svu neophodnu zdravstvenu zaštitu građanima opštine Čelinac, te precizna uputstva na koji način se ona odvija. Naglasio je da korisnici zdravstvene zaštite ne smiju da trpe i da je zdravstveni sistem potpuno pripremjen za ovakve okolnosti. Pohvalio je dežurnu ekipu da su se odlično prilagodili novim okolnostima, kao što je pad informativnog sistema.
Načelnik opštine Vlado Gligorić je dao punu podršku Domu zdravlja i dežurnoj ekipi u obavljanju svojih radnih zadataka tokom novogodišnjih praznika.
Ivan Savičić glavni tehničar je u posjeti službi hitne medicinske pomoći izjavio da je važna uloga dežurnih tehničara u trijaži pacijenata i pohvalio rad kompletnog osoblja.
Dežurna ekipa je bila u sastavu dr Milica Bošnjak, medicinski tehničar Branko Janković, vozač Ivan Zebić i vozač pacijenata na dijalizu Dejan Todorović.

About Author

Visits: 40