drasko-1

Ispred Gradske uprave Banja  Luka danas su se okupili roditelji čija djeca idu u privatne vrtiće. Ističu da im subvencije kasne tri mjeseca, te traže izjednačavanje cijena sa javnim vrtićima.

Ðorđe Konjević jedan od nezadovoljnih roditelja rekao je da su njihova djeca diskriminisana od strane gradskih vlasti.

Zašto izmišljaju povećanja ili izjednačavanja kad tih sredstava u budžetu za nas nema, dok za rušenje i obnavljanje grada ima – rekao je Konjević. Konjević je naglasio da 400 hiljada, koliko je predviđeno budžetom, nije dovoljno za djecu. Ne vidim da će biti neki rezultat za vrijeme ove gradske administracije. Ukoliko neće izaći danas pred nas neko iz Gradske uprave, u idućem mandatu ćemo se bolje organizovati – dodao je on.

Pred roditelje su izašli i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i gradski menadžer Bojan Kresojević.

Stanivuković je rekao da gradu nedostaje vrtića, ali da, iako je gradonačelnik, nije sve na njemu.

– Razumijem vas, želim da pričamo kao ljudi bez da mi se dobacuje i koluta očima. Morate znati razliku između toga da se nešto jednom izgradi, a kada se nešto jednom izgradi, a kada se za nešto da pravo koje se iz godine u godinu mora mijenjati, moramo biti razumni – rekao je Stanivuković.

Dodao je da je njegov cilj izjednačavanje cijena, ali da je za to potrebno vrijeme.

– Za sada 300 KM Grad može dati ukoliko dvoje djece idu u privatni vrtić, a ukoliko ide jedno 100 KM, naglasio je Stanivuković.

About Author

Views: 0