stipendije-drasko-stanivukovic

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uručio je danas prva rješenja o stipendiranju studenata za akademsku 2023/24. godinu, u okviru programa stipendiranja učenika i studenata, vrijednog oko 1,8 milion KM.

Gradsku stipendiju dobijaće 281 student, a gradonačelnik Stanivuković je iskoristio priliku da uputi čestitku svim studentima koji su zahvaljujući svom radu , trudu i zalaganju ostvarili pravo na stipendiju.

Čestitam svim studentima koji su dobili stipendiju po osnovi svog truda i zalaganja. Grad Banja Luka tradicionalno podržava studente, dajući im na taj način vjetar u leđa i ovakva praksa biće nastavljena. Nakon uručenja rješenja uslijediće i isplata stipendija – poručio je Stanivuković.

Kako je istakao, ove godine blizu 300 stotine studenata ostvarili su po različitim osnovama pravo na gradsku stipendiju koja po osnovi uspjeha i socijalnog statusa iznosi 150 KM, dok stipendija studenata koji su se opredijeli za neko od deficitarnih zanimanja iznosi 260 KM.

Dragocjeno je to što su se pojedini studenti opredijelili za ona zanimanja koja trenutno nedostaju na tržištu rada. Isto tako Grad Banja Luka prepoznao je potrebu podrške studentima na osnovu socijalnog statusa – kazao je Stanivuković.

Dodao je da su stipendije samo jedna u nizu mjera podrške našim sugrađanima.

Studentica Akademije umjetnosti Elena Ćurić istakla je da je ova stipendija od izuzetnog značaja svim studentima, jer nam prije svega pokazuje da se naš trud i rad vidi, cijeni i nagrađuje.

– Veoma mi je drago vidjeti da Grad Banja Luka ulaže u studente kao mlade nade za bolje sutra, što mi daje motivaciju za dalji trud. Neizmjerno hvala gradonačelniku Stanivukoviću na podršci mladima – naglasila je ona.

Podsjećamo, osim stipendija za studente, Grad Banja Luka dodijelio je i stipendije za 1.351 učenika.

About Author

Visits: 1