ninkovic-21-3-2024

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je da je danas usvojen dnevni red sjednice gradskog parlamenta sa ukupno 50 tačaka.

Ninković je pojasnio da je sa dnevnog reda današnje sjednice povučeno 10 tačaka, te je naknadno uvršteno 11 novih.

Kada je riječ o temi koja je bila najaktuelnija danas u skupštinskim klupama, a to je poništenje tačke dnevnog reda koja se tiče kreditnog zaduženja grada za sanaciju izvorišta vododzhavata Banjica, Ninković je ocijenio da je ova priča pretvorena u političku borbu protiv njega.

– Interesantno je slušati kako pojedinci imaju obraza da pričaju isto i da mene optužuju kada je moj rad u pitanju –  kaže Ninković, te istakao da ni danas nema izvještaja o radu gradonačelnika.

Govoreći o Prijedlogu rezolucije o zabrani rada kladionica, kazina i automat klubova u blizini škola Ninković je rekao da je po svojoj formi to neobavezujući akt, koji ne proizvodi nikakve pravne posljedice.

Ninković je ocijenio da je riječ o populističkom aktu kojim gradonačelnik želi da dobiju medijsku popularnost, ujedno ponovivši da su i on stranka iz koje dolazi, spremni podržati više takse vlasnicima kladionica i kockarnica ali da se ta tačka nije danas našla na dnevnom redu jer nije ni predložena.

On je naglasio da podržava izgradnju novih vrtića, kao i da nudi gradonačelniku pola sredstava od stope poreza na nepokretnosti za njegove projekte, a pola građanima za izjednačavanje subvencija za vrtiće.

Prema njegovim riječima, potrebna su sistemska rješenja kada je riječ o subvencijama za predškolske ustanove. On je naglasio da je za njega apsolutno prihvatljivo da se digne kredit u visini od deset miliona maraka  ili novac od poreza na nepokretnosti usmjeri ka gradnji novih vrtića što je bio prijedlog SP RS, istakavši da će SNSD podržati inicijativu za gradnju vrtića „Nataša 2“.

About Author

Visits: 2