ljubo-bozo

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, rekao je da su odbornici podržali inicijativu, a ne rebalans budžeta.

Odbornici skupštine većine ne treba samo da podržavaju stavove SNSD-a. Oni  imaju pravo na svoje mišljenje. Podržali su samo inicijativu i ne mora da znači da su za rebalans budžeta – rekao je on.

Na pitanja novinara da li će sjednica biti u četvrtak on je kazao da to još uvijek ne zna, jer se mora konsultovati sa odbornicima

Dodao je da prema Poslovniku prekid sjednice može da traje 15 dana.

– Poslovnik je jasan, evo danas smo dobili zahtjev za sjednicu, te mi sada imamo mogućnost da istu organizujemo u ovom okviru – kazao je Ninković.

Ninković je istakao da je juče i danas održao sastanak sa predsjednikom Sindikata uprave RS i sindikalne organizacije u Gradskoj upravi te su razgovarali o ozbiljnim problemima s kojima se susreću radnici.

– U posljednje tri godine radnici trpe ozbiljan mobing, premještenje sa jednog na drugo radno mjesto. Razgovarali smo i o situaciji koja se tiče zajljučka koji je Skupština obavezala Gradsku upravu da svim radnicima poveća plate za 150 KM, ali do toga nije došlo – rekao je Ninković.

Dodaje i da sve veći broj radnika napušta sindikalnu  organizaciju koju vodi Radislav Gojković.

– Moramo na svaki mogući način zaštiti prava radnika. Postoji i višak radnika, no gradonačelnik je zaposlio novih 50 ljudi u Gradskoj upravi i time ugrozio i decembarsku platu – rekao je on i dodao da apeluju na gradonačelnika zbog čega  radnicima nisu povećane plate.

 

Božo Marić, predsjednik Sindikata uprave RS, kazao je da Gojković rekao da će on,  ukoliko ne dođe do povećanja plata, isplatiti regres.

– Da li on uopšte zna kad se isplaćuje regres. Od 1. jula se u pravilu isplaćuje regres. Mi smo juče zatražili od predsjednika Skupštine da se održi vanredna sjednica, a on je kazao da je moguće da će održati početkom februara. Ja želim da se na skupštini odbornicima obrate svi radnici koji su pretrpili uznemiravanje na radu. Najmanje 10 radnika će se sigurno obratiti i iznijeti svoje probleme – kazao je Marić.

About Author

Visits: 8