najmladji-voljenom-gradu-1Foto: A.Čavić

Povodom Dana grada, mališani banjalučkih vrtića priredili su tradicionalnu svečanost u okviru manifestacije „Najmlađi voljenom gradu“.

I ove godine najmlađi su uz pjesmu i ples u Domu omladine obilježili rođendan svog grada, a ove godine u čast svom gradu priredbu su pripremila djeca iz vrtića : „Dora“, „Cvrčak“, „Prvi koraci“, Mali drugari“, „Radost“, „Naša djeca“, i hor „ Đurđevak“.

Gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvovao je današnjoj priredbi – ističući da se u nizu manifestacija, kojim se obilježava Dan grada nalazi i ova posebna koju priređuju naši najmlađi.

– Ne možete da slavite Dan grada, a da u tom nizu manifestacija ne budu najmlađi, koji su naša razglednica i naši najbolji amabasadori. Drago mi je da i danas imamo priliku da vidimo program koji su naši vaspitači pripremili zajedno sa dječicom – kazao je gradonačelnik.

Ova manifestacija, kako je naveo – ima svoje korijene i tradiciju. To je s razlogom, jer treba da vezemo kroz dušu, srce i um mladih ljudi sve pjesme, recitacije o najvoljenijem gradu, gradu u kojem ste rođeni, u kojem živite i provodite djetinjstvo – poručio je gradonačelnik, dodajući da Grad i Centar zajedno rade za našu djecu, te da nas nakon sagrađenih vrtića u Vrbanji i Kuljanima – očekuje gradnja vrtića u naselju Boriku.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrozovanje, Petar Jokanović kazao je da je ovo svečanost kojom zajedno sa Gradom obilježavaju Dan grada.

– Ovo je naša tradicionalna aktivnost. Danas su sa nama djeca iz pet vrtića i svake godine pokušavamo da to budu različiti vrtići i da svi mogu da iskažu ljubav prema svome gradu – rekao je Jokanović.

About Author

Views: 5