bozo-maric

Predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske Božo Marić rekao je da su radnici Neđeljko Radulović i Jovica Vukelić dobili premješaj u banjalučkoj Gradskoj upravi nakon svojih medijskih izlaganja, dok je Vladimir Pudar, koji je radio kao komunalni policajac, dobio otkaz.

Pudar je dobio otkaz u četvrtak”, rekao je Marić novinarima ispred Gradske uprave u Banjaluci gdje su se predstavnici Sindikata okupili zbog, kako kažu, progona radnika koji su javno iznosili mišljenje.

Sekretar Sindikata uprave Republike Srpske Milorad Mitrović rekao je da sindikat neće dozvoliti nasilje nad radnicima i najavio sudski epilog zbog, kako je rekao, nezakonitog ponašanja.

Radulović, koji je i predstavnik tog sindikata, rekao je da ga je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sa pozicije u Odsjeku za pravne poslove prebacio na boračka pitanja, kao i da je doživio neprijatnost od svog poslodavca.

Jovica Vukelić, koji radi kao vatrogasac oko 20 godina, rekao je da je premještaj dobio u parking-službu iako je jedan od rijetkih koji imaju posebnu licencu za rad u vatrogasnoj službi.

“Svoj posao sam radio na aerodromu Banjaluka, a sada sam dobio premještaj, kako kažu, zbog povećanja obima posla, što nije moguće. Vjerujem da je to učinjeno zbog toga što sam član Narodnog fronta od osnivanja”, zaključio je Vukelić.

 

IZVOR:SRNA

About Author

Visits: 26