elmedin-konakovic

Ministri inostranih poslova i saobraćaja i komunikacija BiH Elmedin Konaković i Edin Forto te premijer FBiH Nermin Nikšić boravili su danas u Banjaluci, u sjedištu SDP-a, a nakon što je MUP RS zabranio održavanje akademije u hotelu Marriot povodom Dana državnosti koji se danas obilježava samo u FBiH.

Ispred SDP-a dočekali su ih bivši borci VRS koji su mirno protestovali.

Konaković, Forto i Nikšić su dočekani zvižducima i uzvicima, a tokom sastanka učesnici skupa su puštali pjesme o Srbiji, piše N1.

Novinarka iz Banjaluke, kako navodi ovaj medij, je postavila je pitanje Konakoviću “da li je došao u Banjaluku da provocira?”, on je odgovorio: “Nismo došli da provociramo, ovo nije poruka koja bi trebala smetati bilo kome. Ovo je poruke da je ovo jedan od najljepših bh. gradova. Nema razloga da neko bude nesretan ili nezadovoljan našim dolaskom.”

Nikšić je poručio kako mu je “žao što je ove ljude neko prevario”.

Nije nas to ništa poremetilo, mi smo odradili ono što smo planirali i poslali jednu poruku da država BiH i njen teritorijalni integritet i suverenitet nikada neće biti upitni.

Nekoliko mjesta ćemo još danas obići neke naše ljude, porazgovarati, i u popodnevnim satima se vratiti u Sarajevo – rekao  je Konaković za Avaz.

Boračka organizacija grada Banjaluka organizovala je mirno okupljanje da bi iskazala nezadovoljstvo i protivljenje ranije najavljenom dolasku članova SDP-a BiH u Banjaluku povodom obilježavanja dana ZAVNOBiH-a, uprkos zabrani.

About Author

Visits: 12