RK-Borac-Rk-Hercegovina

Bila je ovo dobra uvertira crveno-plavih za nastavak Premijer lige BiH, koja se nakon zimske pauze nastavlja za sedam dana

Slično kao i u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone, Nevesinjci nisu imali mnogo šanse. Izabranici Irfana Smajlagića nametnuli su svoj ritam od starta meča, a prvu osjetniju prednost imali su nakon 15 minuta, kada je na semaforu pisalo 9:4 za Banjalučane.

Održavao je Borac prednost sve do kraja meča, kada je Hercegovina uspjela da smanji rezultat na 4 gola zaostatka, ali je ponestalo vremena da se uradi nešto više, pa je Borac upisao rutinsku pobjedu.

Najefikasniji igrač u pobjedničkoj ekipi bio je Nedim Hadžić sa šest pogodaka, dok su ga pratili Andrej Klimavets i Rade Rađenović sa po pet golova.

Na drugoj strani Đorđe Babić postigao je deset golova, a pogodak manje dao je Amer Šahinović. Treba napomenuti da su blistali golmani na obje strane. U domaćoj ekipi Nebojša Grahovac imao je devet odbrana, a njegov kolega na drugoj strani Mihajlo Vujadinović upisao je intervenciju više.

About Author

Visits: 76