djajic-opoziv

Na osnovu inicijative nezadovoljnih građana sadašnjim stanjem u Banjaluci, kako je najavio Vlado Đajić predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a uz podršku predstavnika koalicije u Skupštini grada biće pokrenuta peticija za opoziv gradonačelnika Draška Stanivukovića.

– Draško Stanivuković se poigrava funkcijom gradonačelnika, gradom i sudbinom građana. On i njegovi saradnici samovoljno prekrajaju ulice, trgove, prave zgrade gdje hoće, spomenike gdje hoće, a ne pitaju građane, skupštinsku većinu i struku –  istakao je Đajić, te dodao da se Stanivuković lažno predstavljao kao borac za pravdu.

– Građani koji mi se  svakodnevno obraćaju, pored svega ovog što sam naveo ističu, da je Banjaluka dobila jednog neobrazovanog gradonačelnika i ekipu nestručnog kadra – naveo je Đajić, te dodao da Stanivuković i njegova ekipa ne znaju šta znači rano ustati, imati trenu od ispita i položiti ispit.

– Građani, ali i mi želimo da pokrenemo peticiju za opoziv gradonačelnika, te sutra u petak u 12 časova zvanično počinjemo sa prikupljanjem potpisa građana u gradskom odboru SNSDa, a nakon toga u mnogim naseljima – objasnio ne on, ističući jedinstvo koalicije koja ide ka dobrobiti Banjaluke, te da ona postane grad obrazovanih ljudi.

– Ovom peticijom želimo da ukažemo na to šta građani misle, a ne samovoljno da idemo u opoziv – zaključio je on, te je dodao da će se za narednih 15 dana znati koliko građana želi opoziv.

Potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Saša Čudić rekao je da je koalicija saglasna sa pokretanjem ovakve inicijative jer je, kako je naveo, mnogo razloga za opoziv aktuelnog banjalučkog gradonačelnika.

– Danas smo pokazali volju, ali tu je mnogo i razloga za opoziv, kao što je nepodnošenje izvještaja o radu gradonačelnika za protekli period, te vođenje netransparentne politike i nedostavljanje podataka skupštinskom Kolegijumu i odbornicima, ali i brojni drugi razlozi – naveo je Čudić.

Odbornik Ujedinjene Srpske u banjalučkoj Skupštini Neven Stanić rekao je da nikada nije bio veći politički disbalans kao za vrijeme mandata aktuelnog gradonačelnika.

– Građani Banjaluke ne treba da budu taoci ovakve situacije u kojoj je sve što dolazi od gradonačelnika nametnuto i bez prilike da se o tome razgovara – rekao je Stanić.

About Author

Views: 23