đajić-protesti

BANJALUKA – Na Trgu Krajine u Banjaluci održano je okupljanje zdravstvenih radnika i pacijenata iz vremena pandemije virusa korona koji smatraju da su tadašnje izjave Draška Stanivukovića, banjalučkog gradonačelnika, o kiseoniku mogle dovesti do katastrofalnih posljedica.

Naime, okupljanje je podržao i direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić, koji je rekao da je nakon što je Tužilaštvo obustavilo istragu potvređeno da afera “Kiseonik” ne postoji.

“Ovdje su revoltirani zdravstveni radnici i pacijenti, kao i porodice oboljelih koji su zbog njegovih izjava pretrpjeli strah”, kazao je Đajić.

Dodao je da su okupljeni došli iz dva razloga.

“Jedan je taj što je 2. oktobra 2021. godine Stanivuković okupio svoje istomišljenike i tražio hapšenje rukovodilaca zdravstvnih ustanova”, kazao je Đajić i dodao da je on tada izjavio da oni koriste prljavi i čađavi kiseonik.

“Mi, zdravstveni radnici nismo dozvolili da nas to pokoleba, kako zbog pacijenta, tako i zbog njihovih porodica”, kazao je Đajić.

Prema njegovim riječima, potpisivanje peticije za opoziv gradonačelnika ide odlično, ali nije mogao precizirati koliko je do sada prikupljeno potpisa.

“Tačne brojke biće saopštene uskoro”, kazao je Đajić.

Slavica Zeljković, načelnica Urgentnog centra u UKC RS, zahvalila je svima koji su došli i podržali ovo okupljanje.

“Sve vrijeme nemilosrdne borbe sa virusom korona imali smo teške momente, a jedan od njih je i afera ‘Kiseonik’. Mnogi građani su u pitanje doveli sve ono što mi radimo”, rekla je Zeljkovićeva.

Dodala je da se oni u tim momentima nisu pokolebali.

“Nastavili smo da radimo jer smo znali da ispravno postupamo”, istakla je načelnica Urgentnog centra u UKC RS.

About Author

Hits: 9

%d