koncert-vrbaske-svite

Odzvanjala je pjesma Borikom. “Vrbaska svita” priredila nam je koncert za pamćenje.  Sala mjesne zajednice Borik bijaše pretijesna da primi sve one koji su željeli uživati u starim dobrim hitovima u izvođenju ansambla profesora Predraga Simišića

Ansambl smo osnovali u februaru ove godine. U njemu su i članovi nekih drugih aktivnih ansambala u našem gradu. Moram priznati da smo se za dosta kratko vrijeme uvježbali tako da smo već u aprilu nastupili na festivalu “Trotoart”. Uz podršku Savjeta MZ Borik, vježbamo u ovom prostorijama i evo sada smo ovdje priredili i jedan mini concert – kaže Predrag Simišić.

Pokazalo se da je to bila zaista odlična ideja. Jer ovo je bio koncert kojeg će Borik zaista dugo pamtiti. Bilo je tu za svakoga ponešto, dodaje Simišić.

Sve ovo bila je ideja člana savjeta ove banjalučke mjesne zajednice Nebojše Drinića, koji je podržao rad ansambla, a onda i sam uživao u koncertu kojeg je priredila “Vrbaska svita”.

– Kao član Savjeta Mjesne zajednice Borik, podržao sam rad ansambla Vrbaska svita, prvenstveno vodeći raćuna da mi u Savjetu osim što se bavimo infrastrukturinim i komunalnim problemima, trebamo povesti računa i o sportu, ali i o kulturnoj nadogradnji. Evo prije samo neki dan podržao sam jednu sjajnu priču koju je u našem naseslju pokrenula naša poznata košarkašica Saša Čađo, a već večeras će nam concert izvesti ansambl Vrbaska svita čiji sam rad, takođe podržao – kaže Drinić.

Aktivizmom, po svemu sudeći, Borik prednjači. Tako su u cijelu priču uklopio i rad ansambla “Vrbaska svita” koji je okupio onu kako volimo reći zlatnu generaciju,  ljude u zrelijim godinama ali koji itekako imaju šta dati i ponuditi zaljubljenicima u gradsku pjesmu.  

About Author

Hits: 7

%d