banjaluka-sindikat

Neđeljko Radulović, zaposlen kao pravnik u Gradskoj upravi, dobio je rješenje o premještanju na drugo radno mjesto kako kaže bez bilo kakvog opravdanja. On tvrdi da to nije prvi put da se tako nešto dešava u Gradskoj upravi.

Predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske Božo Marić tvrdi da “Gradska uprava Banjaluka proganja radnike koji ne žele da budu poslušnici gradonačelnika Draška Stanivukovića”.

On kaže da su pojedini radnici Gradske uprave “koji nisu u Stanivukovićevom sindikatu” premještani u industrijsku zonu Ramići gdje su trpjeli mobing, a posljednji događaj je bio prošle sedmice kada su predstavnici Sindikata uprave u jutarnjem TV programu demantovali gradonačelnika kada je riječ o povećanju plata u Gradskoj upravi.

– Sindikat uprave tražiće održavanje posebne sjednice Skupštine grada Banjaluka jer, Stanivuković u prošloj godini nije ispunio zaključak da svakom zaposlenom u Gradskoj upravi plata bude povećana za 150 KM – tvrdi Marić.

Gradonačlenik ima dvostruke aršine prema jednom sindikatu koji je izabran po njegovom nalogu i prema drugom koji u okviru Gradske uprave i Sindikata uprave djeluje još od 1999. godine – dodaje Marić.

S time se ne slaže Radislav Gojković predsjednik reprezentativne Sindikalne organizacije Gradske uprave Banjaluka. On kaže da se Gradska uprava zalaže za sve zaposlene u upravi, navodeći da je već pomenui Radulović raspoređen na drugo radno mjesto jer se tamo ukazala potreba, te da je sve po zakonu.

-To traje od oktobra i tu nije samo Radulović. Ima još kolega koji su raspoređeni dok se ne riješi taj obiman posao. Sve je urađeno po zakonu i to je privremeno rješenje – rekao je Gojković.

Gojković je podsjetio da je u 2022. godini plata svim zaposlenim povećavana čak dva puta po 50 KM, ted a su se u Budžetu za ovu godinu konačno stvorili uslovi za pvećanje plata zaposlenima u Gradskoj upravi za po 150 KM što je u decembru 2022 usvojio gradski parlament.

About Author

Visits: 19